Challenges 


Tijdens de challenge werk je met je team aan een van de concrete vraagstukken uit de praktijk van de Gezonde Stad Den Bosch. Binnenkort publiceren we de cases uitgebreider maar hierbij alvast een tipje van de sluier. De vraagstukken richten zich op de volgende domeinen.

Challenge A: Stop de droogte
De lente van dit jaar was de droogste ooit gemeten in Nederland. Inmiddels staat het jaar 2020 wat betreft neerslagtekort niet meer aan de top, maar nog wel bij de hoogste 5 procent sinds de metingen in 1906 begonnen. Dat past in een trend, en is slecht voor de grondwaterstand. (bron: Nemo Kennislink).
Ga naar de uitgebreide beschrijving van de challenge.

Challenge B: Toekomstperspectief jongeren
Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs lopen door de coronacrisis een groter risico op sociale en leerachterstanden. Studenten zien hun uitgangspositie op de arbeidsmarkt verslechteren. Door de kans op een economische recessie wordt het langtermijnperspectief van jongeren ongunstiger. (Bron: website Nederlands Jeugdinstituut).
Ga naar de uitgebreide beschrijving van de challenge.

Challenge C: Gezonde Brabantse Stad (vrij onderwerp)
Heb jij ideeën en oplossingen voor een Gezondere Brabantse Stad? Of het nu gaat om de buitenomgeving, luchtkwaliteit, activiteiten om mensen gezonder te krijgen, voeding, waterkwaliteit, geluidsoverlast, biodiversiteit, doe mee en maak de leefomgeving een beetje beter.


Blijf de pagina bezoeken voor de laatste update.

Wil je liever een notificatie krijgen, stuur dan een mail naar info@hackathonmasters.com.

Secured By miniOrange